عامل فروش پوزیشنر متسو


نکات نصب و راه اندازی پوزیشنرها:

در ولوهای خطی در قسمت بالای اکچویتور پنوماتیک نصب می شود.

در شیرهای کنترلی (ولو) دوار نزدیک به انتهای ساقه شیر (Stem) نصب می شوند.

پوزیشنر را به صورت مکانیکی به ساقه شیر (Stem) نصب می کنیم. این محل نصب امکان

مقایسه پیستون شیر را با موقعیت ارسال شده مورد نظر کنترلر فراهم می آورد.

انواع پوزیشنر



1- پنوماتیکی



سیگنال 3-15 PSI G از اتاق کنترل به این نوع پوزیشنر ها اعمال می گردد.



در این حالت با توجه به سیگنال پنوماتیک دریافتی، میزان فشار اعمالی به STEM کنترل ولو را تنظیم می نماید و میزان باز و بسته بودن کنترل ولو به این صورت کنترل می گردد.



به علت منسوخ شدن سیستم های کنترلی استفاده از این نوع در حال کاهش است.



در این تجهیزات معمولاً سه فشار سنج برای نشان دادن فشار تغذیه ، فشار هوای خروجی از کنترلر و فشار هوای خروجی از پوزیشنر وجود دارد.



آنالوگ جریان به فشار (I TO P POSITIONER) :



در این نوع پوزیشنرها ورودی سیگنال 20-4 میلی آمپر است که به پوزیشنر اعمال می گردد و متناسب با آن فشار مورد نظر هوای خروجی به عملگر شیر کنترلی اعمال می شود تا در ناحیه مناسب قرار گرفته و فلوی عبوری تنظیم گردد.



پوزیشنر پنوماتیک ، زمانی که برای حرکت در آوردن ساقه شیر نیروی نسبتاً زیادی مورد نیاز باشد باید سطح دیافراگم را بزرگتر انتخاب کرد و این مسئله باعث بزرگ شدن حجم محفظه بالای دیافراگم گشته و در عمل ،حرکت ساقه شیر با تأخیر زیاد توأم خواهد بود .



برای رفع این مشکل و درست عمل نمودن شیر باید تا حد امکان از علائم نیوماتیکی با جریان بیشتری استفاده نمود تا بدین وسیله تغییرات فشار روی دیافراگم سریعتر انجام گرفته و حساسیت و سرعت عمل شیر کنترل زیاد شود عمل تقویت جریان علائم نیوماتیکی توسط پوزیشنر یا تقویت کننده انجام می گیرد.



بنابراین پوزیشنر یک دستگاه تقویت کننده می باشد که جهت بهبود عملکرد شیر کنترل به عنوان واسطه بین کنترل کننده و شیر کنترل نصب میشود که با دریافت هوای کمکی از تغذیه ،فشار لازم را برای درست عمل کردن سیستم محرک آماده می نماید.



تجهیزات خارجی یک پوزیشنر پنوماتیک شامل این موارد می باشند



اتصال ورودی هوا برای سیگنال کنترلی (Instrument)



ورودی هوا تغذیه (Supply)



خروجی هوا



اتصال تخلیه هوا (Vent)



یک اتصال فیدبک



و گیج ها



تجهیزات داخلی آن بسته به اینکه پوزیشنر نیوماتیکی یا الکتریکی باشد متفاوت می باشند.



مثلاً برای پوزیشنر الکتریکی داریم :



شبکه الکتریکی ترانسدیوسر ،خطوط هوا ،ولوها ،اتصالات.



موارد کاربرد پوزیشنر پنوماتیک



جهت متناسب کردن شرایط عمل پلاگ شیر ( حرکت مکانیکی شیر ) با سیگنال خروجی از کنترلر که ممکن است در اثر اصطکاک ،غیر خطی بودن فنر و متغیر بودن سطح موثر دیافراگم بوجود آمده باشد که در این حالت با نصب پوزیشنر می توان با اعمال فشار هوای کافی به سیستم محرکه باعث غلبه بر عام لهای فوق شده و شیر درست عمل نماید.



جاهایی که فاصله کنترلر از شیر کنترل نسبتاً زیاد باشد و اگر خروجی کنترلر مستقیماً به شیر خودکار برود به علت مسافت زیاد علاوه بر تأخیر باعث افت فشار هوا نیز خواهیم شد که در اینجا نصب یک پوزیشنر باعث نسریع عمل و همچنین تقویت هوای روی شیر خودکار می شود.



در جاهایی که لازم باشد خروجی کنترلر به بیش از یک شیر کنترل برود، که در این حالت در سر راه هر شیر کنترل یک پوزیشنر نصب می شود.



در مواردی که اندازه شیر کنترل با مقدار جریان عبوری نامناسب باشد و همچنین در جاهایی که حجم دیافراگم سیستم محرکه زیاد و احتیاج به هوای کافی باشد نیز کاربرد دارد.



در پوزشنر معمولاً سه فشار سنج برای نشان دادن فشار تغذیه ، فشار هوای خروجی از کنترلر و فشار هوای خروجی از پوزیشنر وجود دارد.



2- الکتریک



پوزیشنر ولوهای الکترونیکی سیگنال الکتریکی معمولا 4 تا 20 میلی آمپر را دریافت می کنند. این سری پوزیشنرها عملکرد مشابهی با پوزیشنرهای پنوماتیکی دارند. اما به جای فشار از سیگنال الکتریکی به عنوان ورودی استفاده می کنند .



3- الکتروپنوماتیک



این پوزیشنر ها سیگنال جریان دریافتی را به سیگنال پنوماتیک معادل تبدیل می کنند. این مدل پوزیشنر ها هم از برق و هم از فشار در عملکردش استفاده می کند.



4- دیجیتال



پوزیشنر های دیجیتال یا هوشمند از یک میکروکنترلر برای تنظیم موقعیت ACTUATOR شیر استفاده می کند. این نوع پوزیشنر به صورت همزمان داده ها را ضبط و نگهداری می کند.



این مدل ها نیز مشابه نمونه های آنالوگ کار می کنند با این تفاوت که در این مدل سیگنال الکتریکی دیجیتال به آنالوگ تبدیل می شود.



پوزیشنرهای هوشمند بسیار دقیق هستند و از فشار کمتری نسبت به پوزیشنرهای آنالوگ استفاده می کنند.



همچنین امکان شناسایی آنلاین موقعیت شیر نیز در این مدل وجود دارد.