تفاوت جالبی که فلومتر کوریولیس نسبت به سایر فلومتر ها مانند فلومترهای التراسونیک و مغناطیسی دارد این است که امکان استفاده از آنها برای سیالات مختلف وجود دارد و در مورد سیالات تراکم پذیر یکی از بهترین انتخابهای ممکن است. این جریان سنج ها در دو گروه خمیده و تخت در بازار حضور دارند که مبنای طراحی و اصول عملکرد آنها یکسان است. در نمونه های خمیده دو لوله به کار گرفته شده و در نمونه های تخت تنها یک لوله نوسان کننده و مرتعش کننده استفاده شده است.
نحوه عملکرد فلومتر کوریولیس برای اندازه گیری شدت جریان سیال بر مبنای تغییر وضعیت لوله منعطف و مرتعش کننده قبل و بعد از ورود سیال است. شما وقتی که یک شلنگ خالی را در نظر بگیرید هیچ حرکتی در آن دیده نمیشود، اما وقتی که شیر آب را باز می کنید متوجه میشوید که شدت جریان آب باعث تغییر وضعیت شلنگ میشود. حالا هر چه شدت جریان عبوری بیشتر باشد میزان حرکت شلنگ هم بیشتر است و شما به صورت کیفی متوجه میشوید که شدت جریان آب در داخل شلنگ افزایش یافته است. در داخل فلومتر کوریولیس شلنگ های منعطفی به کار گرفته شده که با استفاده از یک دستگاه مرتعش کننده خاص حرکت می کنند. این حرکت تا زمانی که سیال وارد لوله نشده ثابت بوده و به عنوان نقطه استاندارد یا نقطه شاهد دستگاه در نظر گرفته میشود. در داخل دستگاه هم سنسورهایی وجود دارد که تغییر وضعیت شلنگ را اندازه گیری می کنند و این تغییر وضعیت را تبدیل به ولتاژ القایی میکنند.
زمانی که سیال وارد تیوب دستگاه می شود در اثر شدت جریان آن تیوب حرکت می کند. تفاوت نیروی وارده به ابتدای تیوب و انتهای آن باعث ایجاد یک نوع حرکت نوسانی و مارپیچی در بخشهای مختلف آن می شود. این حرکات به طور مستقیم تحت تاثیر نیروی وارد شده از طرف سیال به تیوب دستگاه هستند. حسگر های مغناطیسی استفاده شده در داخل دستگاه این تغییر وضعیت نیرو را به صورت تغییر ولتاژ القایی اندازه گیری می کنند و آنها را به مبدل دستگاه انتقال می دهند. این ولتاژ القایی به طور مستقیم با شدت جریان حجمی و جرمی در ارتباط است و دستگاه می توانند نتیجه را برای ما گزارش کند.